top of page
Step Beyond curvo

Sector             Product; Lighting

Year                 2014

Material          Stainless steel, wenge veneer

Dit lichtobject is ontworpen is ontworpen naar een emotie van een dierbaar persoon.

Op mijn 10de bij mijn heilige communie, kreeg ik van mijn opa en oma een cadeau die ze speciaal voor mij hadden uitgezocht. Stad en land hadden ze ervoor afgelopen om het perfecte cadeau voor hun kleinzoon te kopen. Omdat mijn grootouders zeer gelovig zijn, hebben ze een beeldje van een paard voor mij uitgezocht. Een paard staat in het christendom voor verlichting,  elegantie,  snelheid en kracht. Deze eigenschappen vonden zij bij mij aansluiten.  Prachtig idee met passende betekenis, maar als 10 jarig jongetje zat ik nu niet echt te wachten op zo een beeldje. Ik wilde gewoon die lego-set waar ik al een half jaar naar uitkeek. 

 

Ik vond het een mooi moment om hun betekenissen  van het beeldje te vertalen naar een nieuw object. Dus de intentie en het idee van het paard blijft. Maar in een nieuwe vormgevingsstijl.

De verlichting waar het paard voor staat is teruggekoppeld in een lichtobject met een fanatieke elegante curve die de snelheid, kracht en elegantie weergeeft. De letterlijke vertaling van een hoef van een paard, is in mijn lichtobject de voet geworden van de lamp.

Daarnaast reflecteert het licht terug naar de essentie van mijn grootouders hun idee.

 

Het object is gemaakt van 5mm roest vast staal. Met Wenge fineer op de rugkant van het object. Via een touch sensor kan de lamp in 3 fase gedimd worden.

Goed 1.jpg
_DSC7409fotografiefotografiedd.jpg
Goed2.JPG
Goed3.jpg
bottom of page